uitlijn - RV-Motoren

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

uitlijn

Uitlijnen

Omdat banden voor ons bedrijf een steeds grotere rol gaat spelen willen wij onze klanten een bredere service bieden. Daarom hebben wij geïnvesteerd in uitlijnapparatuur zodat er minder wachttijd ontstaat en u vlotter geholpen kunt worden.


Waarom is uitlijnen belangrijk?


De wielen van uw motor zijn in nauwkeurig bepaalde standen geplaatst voor een prettig weggedrag en een minimale bandenslijtage. Maar na verloop van tijd kunnen er in deze wielstanden afwijkingen ontstaan. Bijvoorbeeld als gevolg van het rijden over een grote steen, door diepe gaten in het wegdek of door hard contact met een stoeprand. Ook bij een aanrijding kan een wiel een klap hebben opgelopen. Daardoor is uw motor minder koersvast, dus minder veilig, en zullen de banden sneller onregelmatig slijten. Alleen daarom is het al verstandig om de uitlijning van uw motor eenmaal per jaar te laten controleren.

Wat kan er gebeuren bij een verkeerde uitlijning?


  • minder veiligheid en rijcomfort

  • verhoogde bandenslijtage, ze gaan korter mee

  • snellere slijtage van de mechanische onderdelen

  • hoger brandstofverbruik

  • slechtere rijprestaties

  • slechtere wegligging en stuurgedrag


Hoe weet ik dat er iets mis is?
U herkent een verkeerde uitlijning als u merkt dat uw banden aan de binnen- of buitenkant sneller dan gebruikelijk slijten. Het kan ook voorkomen dat uw motor naar één kant ‘trekt’ of dat hij zwaarder stuurt. 

Wat doen jullie bij uitlijnen?
Indien nodig, corrigeren wij de afstelling van deze wielstanden volgens fabrieksspecificaties

Kost een slechte uitlijning mij geld?
Bij een slechte uitlijning neemt de rolweerstand ook toe waardoor het brandstofverbruik zal stijgen. Het is dus verstandig om uw motor regelmatig uit te laten lijnen.

Hoe vaak uitlijnen?
Als bandenexpert adviseren wij u om minimaal eenmaal per jaar de uitlijning van uw motor te laten controleren.

Kan iedereen uitlijnen?
Nee. Uitlijnen is specialistisch werk. De motorbranche verandert voortdurend en nieuwe merken, modellen en types zijn aan de orde van de dag. Vertrouw op onze uitlijnexperts. Zij worden continu getraind en beschikken over de meest actuele kennis. Daarnaast werken zij met geavanceerde en betrouwbare apparatuur. Een veilig idee!

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu