onderhoud - RV-Motoren

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

onderhoud

Voor elke type motor geeft de fabrikant een onderhoudsschema op. Ook wij beschikken over deze schema’s. Onderhoudt u de motor volgens dit schema dan gaat de auto langer mee, komt u niet voor ongewenste verassingen te staan en weet u zeker dat u veilig op weg gaat. Denk bijvoorbeeld aan het tijdig verversen van de olie, het afstellen van de remmen en het vervangen van de banden.

Grote en Kleine Beurt

Grofweg kennen we twee soorten onderhoudsbeurten, de grote- en de kleine beurt. Bij de kleine beurt worden de meest essentiële punten gecontroleerd zoals vloeistoffen, lichten, remmen, schokdemper, uitlaat etc. En wordt in de meeste gevallen de olie ververst en het oliefilter vervangen.

Bij een grote onderhoudsbeurt worden meerdere onderdelen nauwkeurig gecontroleerd en indien noodzakelijk vervangen. U kunt er op vertrouwen dat een wij deze beurten uitvoeren volgens de specificaties van de fabrikant.

Zomer en Winterbeurt
Denk ook eens na over een zomer- of een winterbeurt. Veel motoren worden een paar keer per jaar aan soms extreme omstandigheden blootgesteld. Bijvoorbeeld tijdens een lange reis naar het zuiden. Of een rit over besneeuwde en beijzelde wegen. In dergelijke gevallen is het raadzaam om vooraf een aantal zaken te laten checken. Zit er nog voldoende koelvloeistof in het systeem? Heeft de remvloeistof nog de juiste samenstelling? Zit er nog voldoende profiel op mijn banden? U kunt het beste voor de zomer en winter even een check uit laten voeren zodat u altijd veilig op weg bent. Wij zullen u op maat adviseren.
Reparatie Maak afspraak


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu